tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Koruja, koruja, lisää koruja

Viime aikoina on tullut helmeiltyä neulomisen kustannuksella, vaikkakin myös yksi "unelmahuivi" on edennyt jonkin verran - tosin työtä on edessä vielä pitkälti. Koruja on syntynyt sitä tahtia, että mies taitaa alkaa olla jo huolissaan, mihin ne kaikki säilötään :)

Ensin se kukkaketjukoru, joka minulla oli tekeillä jo edellistä postausta tehdessäni. Tästä tuli mielestäni aika kiva koru, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan ja joka sopii erinomaisesti vaatetukseni tyypillisimpään värimaailmaan. Lasiset siemenhelmet on pujotettu NYMO:n tyyppiseen (?) vahattuun lankaan ja lukkona hopeinen jousilukko sekä hopeiset solmusuojat.

Photobucket - Video and Image Hosting

Sitten helppo ja nopea Swarovskin kristallihelmistä tehty kaulakoru, joka ei kylläkään ole ensinkään edukseen kuvassa näin yksikseen. Kaulassa tämä koru asettuu kivan pyöreästi kaulan ympäri ja tuo alaosa jää Y:n muotoon. Yksinkertainen, kevyt koru, jonka kristalleista valo heijastuu ihanasti. Käytin koruvaijeria, hopeisia kiinnityshelmiä, hopeisia ja Swarovskin kristallihelmiä, hopeista jousilukkoa sekä hopeista säätöketjua, jotta korun saa kaula-aukosta riippuen sopivalle korkeudelle.

Photobucket - Video and Image Hosting

Tässä puolestaan tällainen "ei tästä takkia tullutkaan" -tyyppinen koru. Alkuperäinen ideani oli, että "kerrokset" olisivat olleen eri pituiset ja sydämen kiinnitys olisi tullut suoraan ketjujen keskelle. No, ensinnäkin kaksi sisintä kerrosta olivat liian samanpituiset ja uloin oli niihin nähden liian pitkä ja toisekseen sydänhelmi oli liian painava eivätkä ketjut olisi jääneet pyöreästi, vaan V:n muotoon. Sitten ajattelin pujottaa uloimman ketjun päät sydänhelmen läpi, mutta ne eivät mahtuneet. Myöskään uloimpien ketjujen kiinnitys sydämen alareunaan ei näyttänyt käytännössä yhtä hyvältä kuin kuvitelmissani. Lopulta keksin letittää ketjut ja lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen, mutta oli se aika prosessin takana, melkein meinasi jo usko loppua :) Pujotin lasiset siemenhelmet vahattuun NYMOon, keskellä sydämenmuotoinen lamppulasihelmi hopealangalla ja lasihelmellä kiinnitettynä. Lisäksi käytin hopeista jousilukkoa ja vastakappaletta sekä hopeisia solmusuojia.

Photobucket - Video and Image Hosting

Tein myös tällaisen kesäisen helmikorusetin. Nämä ovat Gütermannin värjätyistä lasihelmistä (ovatkohan nämä nyt niitä vahahelmiä, en tiedä), joten vesipesua ei näille luvattu ja värinkestokin voi ilmeisesti olla mitä vaan. Tästä syystä en halunnut yhdistää näitä mihinkään muihin helmiin, vaan tein tällaisen yksinkertaisen setin, joka kestää sen, minkä se kestää. Kaulakoru on tehty vaijeriin ja korulukko on nikkelitöntä metallia. Rannekoru on tehty joustavaan nauhaan ja korvakorut hopeisiin koukkuihin ja muistaakseni tein nuo helmilenkit hopealangasta, en ole ihan varma.

Photobucket - Video and Image Hosting

Helmetissä tehdään tässä kuussa koruja aiheella Kesäyön unelma / Kesäyön taika. Uskaltauduin tällaisena ihan aloittelijanakin mukaan, vaikka muiden korut ovatkin henkeäsalpaavan hienoja ja tietysti myös tekniseltä tasoltaan ihan eri luokkaa. Tässä minun Kesäyön unelmani, lasisista siemenhelmistä, särölasihelmistä ja omenankukkahelmistä, mukana myös muutama kristallilasihelmi sekä sisältä värjätty delica-helmi ketjujen yhtymäkohdissa. Hopeanväriset solmusuojat ja lukko vastakappaleineen (muistaakseni en käyttänyt tässä hopeisia osia, mutta muisti tuntuu pätkivän, pitäisi heti aina merkitä kaikki ylös).
Photobucket - Video and Image Hosting