torstaina, kesäkuuta 01, 2006

Uusia hurahduksia

Viime aikoina olen taas hurahdellut - ja pahasti. Ensimmäinen hurahdus tapahtui, kun kokeilin ensimmäistä kertaa lankojen värjäämistä Kool Aidilla. Huomasin, että sehän on hauskaa eikä ollenkaan niin hankalaa tai sotkuista kuin olin kuvitellut! Ilmeisesti värin kiinnittyminen ei onnistunut ihan täydellisesti, sillä ensimmäisessä pesussa värjäyksen jälkeen väriä irtosi jonkun verran, tosin taisin vähän "ylivärjätä" tummimman osan, joten saattoi johtua siitäkin. Pesin langan vielä toiseen kertaan eikä väriä lähtenyt enää, joten eiköhän tuo loppu väri pysy langassa.

Lanka roikkuu edelleen kuivumisen jäljiltä vessassa ja ihailen raikkaita värisävyjä aina hampaita pestessäni :) Käytin väreinä viinirypälettä (en muista tarkkaa nimeä) ja Tropical Punchia eli punasävyistä lankaa oli tuloksena. Olen unohtanut ottaa kuvan langasta, ulos en jaksa lähteä kuvaamaan - pitäisi pukea väsynyt tyttö uudelleen, juuri tulimme kävelyltä - eikä parvekkeellamme enää saa tälle päivää kunnollisia päivänvalokuvia, joten lisään kuvan, kun saan sellaisen otettua. Onneksi nyt on kesä eikä villalankojen värjäämiseen hurahda ihan niin helposti ja täysin kuin talviaikaan tulisi varmasti hurahdettua, joten tämä hurahdus jäänee odottamaan kylmempiä ilmoja ja pimeitä iltoja puhjetakseen silloin entistä pahempana :)

Toinen hurahdus soveltuukin sitten valitettavasti paljon paremmin myös kesäolosuhteisiin: helmet. Hurahdukseni on nyt siinä vaiheessa, että tarvikehankinta on meneillään (jos joku on seurannut bloggaamistani alusta asti, hän saattaa muistaa, että tämä on hurahduksissani aina oleellinen ja usein varsin kallis vaihe) ja pari harjoituskappaletta on tehty, yksi jo hajotettukin, kun lopputulos ei miellyttänyt yhtään. Yhdestä kaulakorusta tuli omasta mielestäni kiva, harmi, että pyörittelin sen ihan askarteluun tarkoitetusta metallilangasta, joten siinä on varmasti kaikki nikkelit ja muut ihokontaktissa kielletyt aineet ja se luultavasti tummuu ja kuluu alta aikayksikön. Mutta olipahan kiva näperrellä taas :) Ja tulipa huomattua, että koruja on vielä paljon vaikeampi kuvata kuin neuleita, joten tämä postaus ainakin tällä erää tylsästi ilman kuvia, pahoittelen.