tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Ensimmäisiä koruyritelmiä

Korunäpertely on tuottanut jo jotain "valmistakin" sekä pelon, että kohta on joka nurkka täynnä koruja, joita ei tule koskaan pidettyä, koska luvalla sanoen olen ainakin tähän asti käyttänyt koruja aika maltillisesti :) Mutta minkäs sille voi, kun tämä näpertely on niin kivaa. Ja varsinkin nämä vaijerikorut valmistuvat uskomattoman nopeasti ja helposti - toki laatu on vielä mitä sattuu, kun tekniikka on vielä harjoittelussa.

Tästä korusta joku todella tarkkasilmäinen harrastaja voi ehkä nähdä, että keskimmäisen helmiryhmän toinen kiinnityshelmi on rikki. Samoin toinen lukon kiinnityshelmistä on korvattu hopeisella. Sainpa tänään Maarian korupajasta ihka oikeat kiinnityspihdit ja niitä piti heti kokeilla. Vinkki: ei kannata kokeilla jo kiinnitettyjen metallisten kiinnityshelmien puristelua uudelleen. Rikoin siis kaksi kiinnityshelmeä. Keskellä työtä olevaa en päässyt vaihtamaan, mutta lukon helmen tilalle kokeilin hopeisen kiinnityshelmen kiinnitystä uusilla pihdeillä - ja uskomatonta, helmi kiinnittyi nopeasti ja helposti ja lopputulos oli siisti, mitä ei voi sanoa noista aiemmista yritelmistä! Mutta tämä koru meni siis lopullisesti harjoituskappaleen nimikkeen alle, mutta ainahan sitä roiskuu, kun rapataan :)

Tässä sitten taas lahjasetti, johon olen ihan tyytyväinen huolimatta siitä, että tämä on ajalta ekp (ennen kiinnityspihtejä) eli metallisten kiinnityshelmien loppusilausta ei voi sanoa hyvällä tahdollakaan kauniiksi. Lohdutukseksi tutkin jo aikoja sitten ostamaani, suomalaisen firman myymää vaijerikorua todeten, etteivät ne kiinnityshelmet siinäkään nyt ihan mahdottoman kauniisti olleet, vaikka kyseessä olikin siis ihan kaupallinen tuote ja tämä on taas harrastelijan ensimmäisiä tuotoksia.

Eniten aikaa olen kuitenkin saanut kulumaan nykerrellessäni 10-koon siemenhelmistä 8 helmen kukkanauhaa. Siitä kuitenkin kuva vasta, kun kaulakoru on valmis.

PS. Älyttömän addiktoivaa tämä helmityökin, illat ovat päässeet venymään useamman kerran univelan puolelle, kun ajantaju on kadonnut näperrellessä.

Edit: Aika huono tuo ensimmäinen kuva näemmä, tuskin siitä kukaan noita kiinnityshelmiä edes näkee - onneksi :)