maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

Kevättä virkkaamalla

Käsitöille on jäänyt viime aikoina aika vähän aikaa ja voimavaroja ja siitä syystä liplatushuivi on edennyt kovin hitaasti. Niinpä tuli taas sellainen olo, että välillä pitää saada jotain valmistakin, eikä kärsivällisyys riittänyt huivin valmistumisen odotteluun. Päätin myös, että kevätväsymyksen taltuttamiseksi voisi yrittää tehdä jotain keväistä ellei peräti kesäistä. Niinpä tekaisin viimeisimmästä Novitasta (Kesä 2006, joka tosiaankin putosi viime torstaina postiluukusta, kun sitä kaipailin) mallin 31 mukaisen kesälakin.

Koska turkoosin ja vihreän yhdistelmä ei oikein iskenyt vaatekaappini väristöön, päätin valita väreiksi ikikesäiset valkoisen ja beigen. Hatun kokokaan ei ollut ihan minulle tehty, sillä 52-senttinen lakki ei todellakaan olisi mennyt päähän. Siis kuinka monella aikuisella on oikeasti hatun koko 52? Tiedän olevani keskimääräistä isopäisempi, mutta oli nämä hatut minusta aika pieniksi mitoitettu. Neulottua olisi ehkä vielä voinut vähän venytellä, mutta virkatussa puuvillasekoitteessa ei olisi päästy edes lähelle. Niinpä jouduin vähän soveltamaan ohjetta eli jatkoin silmukoiden lisäämistä ennen suoraa osaa kaksi ylimääräistä kertaa ja tein lakin pituuteen vastaavasti ylimääräisiä kerroksia. Korvasin myös yhden valkoisen kerroksen jo ennen levennyksiä "reikäkerroksella", tosin en lisännyt silmukoita, vaan tein seuraavalla kerroksella jokaiseen pylväsväliin 2 kiinteää silmukkaa.

Hatun yläosaa ei kyllä ainakaan minun käsialallani saanut tällä ohjeella istumaan niin hyvin kuin kuvassa, vaan alkulevennykset olivat jotenkin liian nopeat, jolloin hattu jäi "aaltoilemaan" päältä. Myös lieri leveni paljon reilummin kuin kuvassa, vaikka viimeiset kavennukset tein jopa hillitymmin kuin ohjeessa. Harmi, sillä minusta tuo lakki oli kuvassa tosi kivan mallinen. Tosin oikein kiva kevät/kesähattu tästä tuli ja se tulee kyllä varmasti käyttöön, kunhan säät tästä lämpenevät ja aurinko alkaa paistaa oikein kunnolla!


Lanka: Novita Samos ja Novita Samos Lollipop
Menekki: Beige Lollipop niukasti alle 50 g, valkoinen Samos vähän reilu 50 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm (nelosen koukku olisi ehkä ollut minun käsialallani parempi, mutta kun sellaista ei löytynyt varastosta ja piti päästä heti toimeen)