tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

Katumusharjoituksia ja pyhiä lupauksia

Kiitoksia sympatioista vähemmän onnistuneen huovutusprojektin suhteen. Loitte minuun uskoa, että a) tuosta muotopuolestakin tulee vielä jotain käyttökelpoista ja b) toivo vaunupeiton suhteen ei ole vielä täysin menetetty. Tätähän se huovutus tosiaan on ja tällaisena yritän siihen suhtautua. Välillä tuntuu, että lopputulos voi olla ihan auringonpilkuista kiinni.

Krhmh... Nimeni on Sini ja minulla on ongelma. Viime viikolla se sitten tapahtui, jouduin kirjaimellisesti kasvokkain lankahamsteriuden sivuvaikutusten kanssa. Siis eihän minulla sitä lankaa oikeasti paljon ole verrattuna tosiharrastajiin, mutta kun vaate/lankakaapin ovi ei enää mennyt kiinni, niin mies sanoi, että jotain on tehtävä. Eli lankojen määrä oli strategisesti ylittänyt säilytyskapasiteetin määrän.

Nöyrästi sitten katumusharjoituksena availin kaikki epämääräiset lankapussit lattialle ja aloin latoa lankoja säilytyslaatikoihin, joille mies aina ihanan avuliaana teki hyllystä tilaa. Ja silloin minä tajusin, miten paljon sitä lankaa oikeasti on. Ei siis kymmeniä kiloja, kuten joillakin, mutta minun neulomistahdillani varmaan liki vuoden tarpeisiin eivätkä kaikki edes mahtuneet laatikoihin ;) Auts. Tänään tulivat ihanat langat Get Knittedistä (pari vyyhtiä Lorna's Laces Lion and Lambiä huiviin, muutama Debbie Bliss Maya huovutettavaan laukkuun ja ehkä pipoon, jos lanka riittää, sekä yksi herkullisenvärinen sukkalanka yösukkia varten) ja nyt on sitten tältä erää langat ostettu vähäksi aikaa. Tai ehkä pitkäksi. Tein pyhän lupauksen, että uusia lankoja ei osteta, ennen kuin nykyisistä on käytetty niin paljon, että ne mahtuvat laatikoihin ja laatikoissa on tilaa uusillekin. Ja mies toivoo kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että neuleinnostus kestää kunnes laatikot tyhjenevät :)

Ja tällä kertaa lupaus pitää. Pitää, vaikka mini-Clapotikseni kaipaisi kipeästi yhtä lisävyyhtiä teräksenharmaata Tusshenaa sopivan pituuden saavuttamiseksi eikä sitä taida olla saatavissa mistään paikallisesta kaupasta. Mutta nettikaupasta en voi tilata lisää. Muuten käy niin, että lähden tilaamaan yhtä täydennysvyyhtiä ja vastaanotan ison paketin lankaa (kuka sitä tilaustani lihottaa?). Mutta huivista siis tulee sen mittainen kuin tulee, en lankea, en, en, en.

Sen verran sallin itselleni lankeamusta, että tilasin vielä Amazonista parit neulekirjat kotiin. Mutta se ei ole sama kuin langat, eihän? Mieskin antoi luvan. (Selityksiä, selityksiä, tiedän.) Nyt kuitenkin pistän Visan piiloon piirongin alimman laatikon alimmaiseksi ja yritän unohtaa sen sinne moneksi kuukaudeksi - ainakin noin niin kuin kuvaannollisesti, sillä nykytyypillisesti automaatti- ja pankkikortit ovat tietysti samalla kortilla :)

1 Comments:

Blogger eusu said...

Samaa minä olen yrittänyt lupailla itsekin aina: juuri sitä, että lankojen pitäisi mahtua laatikoihin, jotka olen niitä varten hankkinut!! Lupaus pitää aina niin kauas, kunnes jossain kaupassa, jonain päivänä, jostain syystä näen sen jonkun langan, minkä niin haluaisin...

9/3/06 21:32  

Lähetä kommentti

<< Home