maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Hih, hih, huovutus

Nettitauon syy: suuri inspiraatio ja muille harrastuksille kuten sosiaalisten suhteiden ylläpidolle ja kulttuuririennoille pyhitetty aika. Jälkimmäisistä ei sen enempää ainakaan tällä erää, mutta tuo huovutuskokemus minun täytyy jakaa - anteeksi ;)

Keskiviikkoiltana sain inspiraation. Myöhään, joten onneksi maltoin mennä nukkumaan ja tartuin puikkoihin vasta torstaina, vaikka nuoruudessani yksi tanssinopettaja neuvoi, että kun inspiraatio iskee, silloin on toimittava sen mukaan, vaikka pitäisi alkaa repiä hiuksia keskellä katua. No joo... Inspiraatio tai paremminkin visio sisälsi mustaa, huopuvaa lankaa, Novita Silveriä ja ajatuksen kivasta pikkulaukusta. No, aina ei voi onnistua...

Minulla oli sekä Fritidsiä että Huopasta mustana, mutta päädyin Huopaseen, koska sitä en ole aiemmin huovuttanut. Eli lähdin kyllä rohkeasti kokeilumielellä matkaankin ilman paniikkia onnistumisesta, mutta tokikin innosta puhkuen. Neuloin 8 mm:n pyöröillä ensin 25 cm putkea (2*35 cm "leveä") ja sitten vielä 11 cm läppää puolella silmukoista. Läpän loppupuolella neuloin muutaman kerroksen yhtäaikaa Huopasella ja Silverillä. Sitten neuloin vain pohjasauman kiinni aloittaessani jättämälläni "hännällä". Neuloin myös Huopasella ja Silverillä 4 silmukan i-cordia 140 cm. Vähän jännitti, miten tuo Silver kestäisi huovutuspesun, kun pesuohjeessa oli, että käsinpesu.

No, Silver kesti konepesun Huopasen seassa ihan hyvin, mutta, mutta... Ennen huovutusta laukku oli ihan hauskan näköinen, joskin löysähkön tuntuinen. Pesun jälkeen laukku oli epämääräinen möykky, jonka reunoja en saanut kovalla repimiselläkään suoriksi. Olin kiinnittänyt sisään muovipussin normaalia huolellisemmin, jotta laukku ei huopuisi kiinni ja jotta reunat eivät lähtisi rullaamaan. Jotenkin reunat olivat kuitenkin onnistuneet rullautumaan ja huopautumaton lanka, jolla olin kiinnittänyt pussin, oli huopunut osin aika pahasti kiinni Huopasen uumeniin. Lisäksi pinnassa oli pari ihmeellistä "ruusuketta", joissa neule oli huopunut ikään kuin kasaan. Repimistä ja riuhtomista ja saksia ja tulos näkyy ohessa. Eipä tuota oikein laukkuna viitsi pitää, mutta ehkä siitä jonkun puikkopussukan tai muun säilytyspussin saa.

Positiivista:
Hihnasta tuli kovalla venyttelyllä aika kiva, sitä voisi tulevaisuudessa hyödyntää jossain muussa projektissa.

Kysymysmerkit:
Kaappiin jäi pari kerää mustaa Huopasta enkä oikein tiedä, mitä niillä tekisi. Tästä harjoituksesta en ainakaan intoutunut aloittamaan mitään uutta, isoa tuosta langasta. Fritidsin kanssa ei ole ollut tällaisia ongelmia.
Tytölle tekeillä oleva vaunupeitto alkoi epäilyttää. Tosin lankana on luonnonvalkoinen Huopanen, en tiedä, onko noiden värien huopumisessa eroa. Jos se menee piloille, voi kyllä päästä itku, sillä se on ollut (enemmän toki innostuksen puutteen kuin työmäärän vuoksi) yksi ikuisuusprojekteistani.

2 Comments:

Blogger derea said...

Mä mietin, että jos toi on tollasena huonon muotonen, niin sitähän vois leikata sopiviks paloiks ja kursia kasaan :)

6/3/06 17:31  
Blogger Altocumulus said...

Huovutus on pahimmillaan juuri tuota! Sympatiaa ja virtuaalisuklaata tarjoilen! Mutta pidän peukkuja, että peitto kuitenkin huopuu sopivasti. Tein vauvalle kypärämyssyn luonnonvalkoisesta Huopasesta toissa vuonna ja se ainakin käyttäytyi hyvin koneessa.

7/3/06 10:48  

Lähetä kommentti

<< Home