torstaina, helmikuuta 23, 2006

Neulahuopakoristelua

Lupailin jossain vaiheessa, että laitan kuvaa noista neulahuovutuskokeiluista tähän myssyyn ja tässä ne nyt ovat. Kiitokset huovutusopelle sekä Ziinalle, että uskalsin lähteä kokeilemaan. En tosin ole ihan vakuuttunut, onko tämä vielä viimeinen versio. Näissä neulahuovutetuissa koristeissa kun on poikkeuksellisen helppoa tehdä näitä ääh...eiku... -korjauksia. Tuohon aukkokohtaan kokeilin jo vaaleanpunaista kukkasta, sydäntä ja spiraalia, mutta mikään ei miellyttänyt silmää. Sitten vain nappasin aina yritelmän pois ja myssy oli kuin siinä ei olisi mitään ollutkaan. Näppärää!

Tämä kuvio on tässä myssyssä vielä ihan pelkästään neulahuovutettuna eli en ole sitä mitenkään märkähuovuttanut tähän kiinni. Kyllä tämä käytössä näinkin tuntuisi pysyvän, mutta jos tätä haluaa jossain vaiheessa pestä, niin pitäisi varmaan märkähuovuttaa kuvio kiinni. Toisaalta, jos tulen kuvion suhteen toisiin ajatuksiin, se pitäisi varmaan poistaa ennen enempiä käyttökertoja, sillä jotenkin tuntuu, että kuvio istuu koko ajan tiukemmassa ja tiukemmassa. Kuvio on siis tehty niin, että ihan karstatusta villasta (harmaata ja vaaleanpunaista) neulahuovuttelin ensin vaahtomuovin päällä tuollaista pötköä. Sitten kieputtelin sitä myssyn päälle pätkä kerrallaan ja neulailin kiinni. Neulahuovutuksessahan on se kiva puoli, että jos tekee esimerkiksi lehtiä, niitä ei tarvitse huovuttaa kokonaan kiinni, vaan jättämällä esimerkiksi reunat irti saa kivoja kolmiulotteisia juttuja. Tosin kovin kulutusherkkään kohtaan sellaisia ei tietysti voi laittaa tai ainakin märkähuovutus voi olla vähän haastavaa, en tiedä onnistuisiko, kun en ole kokeillut.

Nyt sitten paikalliset blogini lukijat (jos sellaisia on?) voivat minut tunnistaa, kun painatan myssy päässä pitkin katuja. Tervetuloa tervehtimään! ;)

Lahjahuivin kanssa olen tuntenut jonkinlaista viimeistelyn vaikeutta. Eli huivi on päättelyä ja hapsuja lukuunottamatta valmis, mutta en ole saanut viimeistelyä tehtyä. Tulin siihen tulokseen, että laitan hapsut, saa sitten lahjan vastaanottaja poistaa ne, jos ei tykkää. Tänään tai viimeistään huomenna se viimeistely on nyt kuitenkin tehtävä, joten loputtomiin sitä ei voi lykätä. Sitäpaitsi olen vähän lupaillut itselleni, että kun tämä huivi on valmis, saan alkaa kokeilla Clapotista niistä Tusshenoista. (Jaa mitkä keskeneräiset työt? Jaa mitkä henkilökohtaiset varjo-olympialaiset? Älkää muistuttako! ;)

Sen sijaan niitä huopapallosilmukkamerkkejä (hah, onko tuo edes yhdyssana?) en ole saanut onnistumaan. En saa pallosta millään tiivistä ja pyöreää. Jotenkin se lankanyssäkkähomma siellä sisällä ei vain toimi minulle. Ajattelin kokeilla seuraavaksi sellaista, että laitan sisään ihan vähän villaa ja alan sitten neulahuovuttaa niitä villasuikaleita siihen päälle. Josko saisin lopputuloksesta näin kauniimman. Mies jo kyseli keskeneräisistä yritelmistäni, että mitäs villakoiria täällä meidän pöydällä pyörii - ei ihan se vaikutelma, johon pyrin ;)