keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Niin paljon lankoja, niin vähän aikaa

Voi miksi, miksi maailmassa on niin paljon ihania lankoja ja niin vähän aikaa neuloa niitä? Miksi aloin lukea neuleblogeja ja jäin niihin koukkuun? Miksi oli ihan pakko käydä vähän kurkistamassa kaikkia niitä nettikauppoja, joiden ihania lankoja bloggaajat ovat sivuilleen niin herkullisesti kuvanneet? Miksi piti ylittää oma uskalluskynnyksensä ja ihan vain testimielessä tilata kerran ulkomailta lankaa? Miksi se ei jäänyt siihen? Miksi se lanka oli niin ihanaa?

Neulebloggaajan maailma on täynnä suuria kysymyksiä. Ei sillä, ettenkö olisi onnistunut tuhlaamaan rahaa lankoihin, vaikken olisi nettipuoteihin tutustunutkaan, mutta äitiyslomalaisen on niin petollisen helppoa tilata lankoja netistä, lankakauppoihin lähtö vaatisi paljon enemmän järjestelyjä, mikä rajoittaa käyntitiheyttä. Joo, arvasitten oikein, taas vingahti Visa täällä päin - tai siis käytännössä täällä. Joo, sama paikka, sama lanka, eri väri eli Rowan Polaria tilasin vielä yhtä väriä ja tällä kertaa puseron verran, sillä ihastuin tuohon lankaan ikihyväksi ja lanka on tosiaan lopetettu. Jotain kunnollista siitä on kuitenkin saatava, joten lankesin. Nyt tosin vannoin, että nyt ei osteta uusia lankoja ennen kuin edellisiä on tuhottu ihan merkittävissä määrin ja ainakin keskeneräiset työt on saatettu valmiuteen (no, oma neulejakku etenee niin hitaasti, että sen valmistuminen saa armon venyä).

Mistä tulikin mieleeni - aasinsillat kunniaan - että osaisikohan kukaan Clapotista tehnyt ja/tai Tusshenaan (tiedot esim. tuon linkin takana) tutustunut arvioida, sopisiko Tusshena tuohon huiviin? Lanka on niin kaunista, että tekisi mieleni käyttää joko harmaa tai petroolinsininen lanka tuohon huiviin, mutta vaikka lanka tuntuu hyvin silkkiseltä ja sileältä, tuo mohair vähän epäilyttää silmukoiden purkamisen suhteen. Eli purkautuukohan kiltisti vai ei? Jos kukaan ei uskalla arvata, niin pitää kokeilla... Mutta nyt on kyllä keskentekoisten töiden määrä noussut (aloitin Polarista kaulahuivia), joten jotain on saatava valmiiksi ennen kuin tartun tuohon. Lupaan ja vannon - ainakin tällä hetkellä uskon siihen :)

Kuva? Sillä ei ole mitään tekemistä aiheen kanssa, postaus vain näytti niin tylsältä ilman kuvaa :)

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

mä yritän olla ostolakossa vähän pidempään kuin pelkän dieettikuukauden... on niin helppo tilailla lankaa, mutta kun niitä pitäisi kuluttaakin ;)

2/2/06 00:09  
Blogger Sininen said...

Sepä se, lankojen tilaaminen varsinkin netistä on huiman paljon nopeampaa kuin niiden tuhoaminen neulomalla. Ja ainakin näin kerrostaloasujalla säilytystila on ylipäätäänkin kortilla, joten ei näissä nurkissa kymmeniä kiloja lankoja säilytellä, vaikka olisivat kuinka ihania ja löytyisivät ihan älyttömän hyvästä alennusmyynnistä loistohinnalla. Siksi pitää kyllä alkaa hallita tuota Tilaa-nappulasormea, vaikkei konkurssi ihan vielä sentään ole ovella :) Löytyisiköhän tähän ongelmaan mitään anonyymit lankaholistit -ryhmää tai muuta 12 askeleen ohjelmaa?

2/2/06 11:18  

Lähetä kommentti

<< Home