tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Huovutusstatus ja muuta

Jäipä tuossa edellisessä postauksessa kertomatta, mistä nuo langat meille muuttivat :) Eli Cantot ja Butterflyt poimin Aili Jokiselta, Tennesseet ovat kotoisin Vapaa Valinnasta ja Tusshenat olin tilannut toki jo vuodenvaihteessa Seasonstoresta. Jälkimmäisen kanssa ehdin jo vähän pelästyä, että olinko ehtinyt lähettää rahat väärään osoitteeseen tai jotain vastaavaa, kun odottavan aika oli niin pitkä. Kävi ilmi, että jostain syystä sekä rahojen saapuminen tilille että postin kulkeminen olivat kestäneet hieman normaalia pidempään.

Kun sain lauantai-iltana huovutusmyssyn neulonnan valmiiksi, piti tietysti aloittaa uusi työ, jotta keskeneräisten töiden määrä pysyisi vakaana. Nyt otin työnalle mekon pikkutytölle. Lankana on Tennessee ja tarkoitus olisi tehdä hihaton mekko, jotta alla voisi sitten pitää säänmukaisia varusteita. Inspiraatio on lähtöisin pikkutytön mansikkamekosta, jonka bongasin taannoin jostakin blogista, mutta tietenkään en löytänyt sitä enää mistään, mutta idea oli niin kiva, etten malttanut siitä luopua. Niinpä sävellän nyt sitä mukaa kuin homma etenee - saapi taas nähdä mitä tästä sitten tulee. Tänään jouduin jo purkamaan kahden päivän työn, kun sileä oikea alareuna kiersi niin pahasti. Olisihan minun pitänyt tämä arvata, mutta kun kirjoista ja lehdistä kaivamissani inspiraatiokuvissa ei sellaista efektiä näkynyt. Saisihan sen varmaan sitten viimeistelyvaiheessa aika hyväksi, mutta valmista oli niin vähän, että ajattelin, että parempi harmitella nyt kuin sitten hameen ollessa valmis. Nyt tein helmaan oikean kerroksen, nurjan kerroksen, oikean kerroksen ja vielä kerran nurjan kerroksen ja nytpä ei kierry enää ja on oikeastaan aika kivannäköinenkin.

Mustan myssyn ehdin jo pyöräyttää kerran 40 asteen kirjopyykkiohjelmalla ja kivasti oli huopunut, mutta vähän liian iso vielä, joten laitoin samalle ohjelmalle uusintakierrokselle. En uskaltanut laittaa ainakaan vielä kuumemmalle, kun ei ollut niin paljon liian iso enää. Toivottavasti ei huovu liikaakaan, jotta saisi ainakin venyttelemällä sopivaksi. Ihanan paksulta tuo tuntui, se kun olisi ollut viikonloppuna päässä!